Client amic, vosté preteén afaitar-se amb navalla… És aquesta una eina de les més antigues que existeixen per aquest ús. És de gran importà ncia que l’usi adequadament i tingui molt de compte en el seu manteniment. La navalla d’afaitar és l’eina de més tall; és dura, però és molt sensible.
Com funciona la navalla d’afaitar clà ssica
Client amic, vosté preteén afaitar-se amb navalla…És aquesta una eina de les més antigues que existeixen per aquest ús. És de gran importà ncia que l’usi adequadament i tingui molt de compte en el seu manteniment. La navalla d’afaitar és l’eina de més tall; és dura, però és molt sensible.
Existeixen diferentes mides de navalles, d’amplada, llargada i gruix, però aquestes guarden tal proporció que donen la posició i seguretat de l’eina al moment d’aplicar-la a la cara.
L’ús de la navalla
Obri la navalla fins que quedi el mà nec en posició vertical i la fulla horitzontal, aquesta, la fulla, a l’afaitar ha de quedar paral·lela a la cara. Col·loqui el dit polze a sota la cua de la fulla, en l’angle que forma aquesta i, a sobre, l’index amb el dit mitjà ; a l’altre costat del mà nec, posi l’anular en el suport final.
Per assolir un bon afaitat, és aconsellable de fer una primera passada de dalt a baix, direcció de pel, i una segona de baix a dalt, a contra pél. Una vegada llest de l’afaitat, tregui el sabo de la navalla i eixugui-la bé.
L’ús del suavitzador
La navalla sofreix una alteració del tall en cada afaitat; això fa imprescindible l’afinat despres de cada ús.
Convé de posar al suavitzador una pasta especial; aquesta s’aplica d’una manera compacta i ben estesa per tot el llarg d’una banda. Passat un temps, la pasta s’endureix i cal posar-ne de nova. Tregui amb l’esquena d’un ganivet la pasta vella i repeteixi l’operació segons les indicacions anteriors.
Passi la navalla per sobre la corretja per les dues cares del tall, girant-la sempre pel llom; en posició diagonal, ben plana i suau. De primer, pel costat de la pasta (3 o 4 vegades) i després pel costat de la pell neta; en aquest pot passar-la més, fins que quedi fina i suau.
Consells prà ctics
Recordi: BARBA BEN REMULLADA ÉS MIG AFAITADA
Després de ben ensabonada la cara, comenci per afaitar les galtes, abans de fer el sota barba, remulli-la novament, mentre faci unes passades de la navalla pel suavitzador, i continuï fins acabar un afaitat que serà perfecte.
Tingui en ús dues navalles:
- Ampla nº 14 per la primera passada
- Estreta nº 13 per la segona
I quan la navalla no talli, nosaltres l’esmolarem, i nova una altre vegada!
Saber més sobre com utilitzar les navalles d’afaitar
Vingui a la nostra botiga on un professional li explicarà tot referent a com utilitzar les navalles d’afaitat!